Slagen tellen en PAR

In de golfsport wordt het aantal slagen dat nodig is om een hole te spelen bijgehouden. Dit aantal slagen is vastgesteld en wordt aangeduid als “par”. De par van een hole wordt bepaald door de lengte en moeilijkheidsgraad van de hole. Het doel is om binnen het aantal slagen dat is vastgesteld voor de hole te blijven of zelfs minder slagen te maken. Als je meer slagen nodig hebt dan de par, wordt dit aangeduid als “bogey” of “double bogey”, afhankelijk van het aantal slagen boven de par.

Naast de par van een hole is er ook de term “handicap”. Dit is een systeem dat wordt gebruikt om spelers van verschillende niveaus tegen elkaar te laten spelen. Een handicap wordt bepaald op basis van het gemiddelde aantal slagen dat een speler nodig heeft om een bepaalde hole te spelen. Hoe hoger de handicap, hoe meer slagen de speler mag maken om binnen de par te blijven.

Het handicap systeem wordt ook gebruikt om de score van een speler aan te passen tijdens een wedstrijd. Als een speler bijvoorbeeld een handicap heeft van 10 en de par van de baan is 72, dan krijgt de speler een aangepaste par van 82. Dit betekent dat de speler 82 slagen mag maken in plaats van de normale 72 slagen om binnen de par te blijven.

Het bijhouden van een handicap is belangrijk voor golfers omdat het hen in staat stelt om te spelen tegen spelers van verschillende niveaus en om hun eigen prestaties te verbeteren. Een lage handicap geeft aan dat een speler een goede golfer is en in staat is om een bepaalde hole in minder slagen te spelen dan een speler met een hogere handicap.

Als je wilt weten welke handicap een bepaalde golfbaan heeft, kun je dit meestal vinden op de website van de golfbaan of via een zoekopdracht op internet. Ook kun je de baaninformatie opzoeken via een app of website die speciaal ontwikkeld is voor golfers, zoals de Golfshot app of de website van de NGF (Nederlandse Golf Federatie). Hier kun je vaak ook gedetailleerde informatie vinden over de baan, zoals de lengte van elke hole en de locatie van de bunkers en waterhindernissen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de handicap van de baan bij het plannen van je golfronde, vooral als je nog een beginner bent. Kies een baan die past bij je niveau en waar je een goede kans hebt om een ​​redelijke score neer te zetten. Zo kun je je spel verbeteren en meer plezier beleven aan de golfsport.

© 2023 PressTige Media | Eindhovenseweg 33, 5582HN Waalre | 040-3033750