Golfmode: de nieuwste trends in golfuitrusting

Op het gebied van golfuitrusting zijn er verschillende trends voor 2023 die het vermelden waard zijn:

  1. Speelbare lage spin drivermodellen: merken zoals Srixon en Ping hebben lage spin drivers uitgebracht die zeer speelbaar zijn, zelfs in een standaard opstelling​1​.

  2. Terugkeer van traditioneel gelofted game improvement irons: merken zoals Mizuno en Ping bieden nu clubs met traditionele lofts die vergevingsgezind en lichter zijn, wat vooral handig is voor spelers met langzamere zwaaisnelheden en beginners​.

  3. Gewichtsverdeling in fairway woods: sommige van de beste fairway woods hebben het gewicht verplaatst van de kroon van het hoofd naar de zool, wat resulteert in een hoger moment van traagheid (MOI) en gemak van lancering​.

  4. Draw-bias drivers zijn niet zo sterk als voorheen: fabrikanten lijken de hoeveelheid draw-bias in hun modellen te verminderen, waarbij de nadruk meer ligt op een rechtere slag dan op een recht-naar-links vlucht​.

  5. Goede deals te vinden: ondanks enige prijsverhogingen in 2023, zijn er nog steeds betaalbare opties beschikbaar voor golfers, zoals de PXG 0211 2022 driver die rond de 200 - 250 euro kost​.

  6. Terugkeer van glanzende zwarte koppen in fairway woods: merken zoals TaylorMade en Callaway zijn teruggekeerd naar glanzende zwarte kronen op hun fairway woods, wat een meer premium uitstraling geeft​.

© 2023 PressTige Media | Eindhovenseweg 33, 5582HN Waalre | 040-3033750