Golfen in België

België, hoewel klein in oppervlakte, biedt een verrassend rijke verscheidenheid aan golfbanen die zowel de beginnende golfer als de ervaren professional kunnen bekoren. De golfbanen in België zijn een weerspiegeling van het gevarieerde landschap van het land, van de vlakke Vlaamse regio’s tot de glooiende heuvels van de Ardennen.

In de regio Vlaanderen vind je enkele van de oudste golfclubs van het land. De Royal Antwerp Golf Club, gelegen in Kapellen ten noorden van Antwerpen, is de oudste golfclub van België, opgericht in 1888. De baan is ontworpen door de beroemde golfarchitect Tom Simpson en biedt een klassieke golfervaring.

Wallonië, met zijn heuvelachtige terrein en dichte bossen, biedt enkele van de meest schilderachtige golfbanen van België. De Royal Golf Club des Fagnes in Spa is een prachtig voorbeeld, met zijn glooiende fairways en uitdagende greens, omgeven door dennenbossen.

Brussel, de hoofdstad, herbergt ook enkele opmerkelijke golfbanen. De Royal Golf Club of Belgium, ook bekend als Ravenstein, ligt net buiten de stad in Tervuren. Het is een van de meest prestigieuze clubs van het land en biedt een uitdagende baan in een prachtige parkachtige omgeving.

Een andere opmerkelijke baan is de Golf Château de la Tournette in Nijvel, ten zuiden van Brussel. Deze club heeft twee 18-holes banen, elk met een uniek karakter en ontwerp.

Voor degenen die op zoek zijn naar een echte uitdaging, is de Golf & Country Club Henri-Chapelle in de provincie Luik een must. Met drie banen, waaronder de uitdagende “Les Viviers” baan, biedt het voor elk wat wils.

België heeft ook verschillende golfresorts die een complete vakantie-ervaring bieden, zoals het Martin’s Grand Hotel in Waterloo, dat naast accommodatie ook toegang biedt tot de nabijgelegen Royal Waterloo Golf Club.

In een notendop, België, met zijn rijke golfgeschiedenis en diversiteit aan banen, is een ideale bestemming voor golfers van alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende ronde op een zonnige middag of een uitdagend toernooi op een topbaan, België heeft het allemaal te bieden.

© 2023 PressTige Media | Eindhovenseweg 33, 5582HN Waalre | 040-3033750